Vad gör en personlig tränare? 

Det är inte alltid lätt att komma i fysisk form för alla personer. Men då många har den drömmen borde det finnas ett sätt att få hjälp på traven. Det är där en personlig tränare kommer in i bilden.  

Vad är en personlig tränare? 

Att komma in i drömformen – vare sig det handlar om att bli mer fit till ett bröllop, semestern eller bara allmänt. För att gå ner i vikt kan det dock behövas många olika moment, något som en personlig tränare kan hjälpa till med. 

 Träningen är förstås viktig, men något som ofta glöms av är kosten. Det brukar sägas att kosten är ungefär 70 % av totalen när någon ska gå ner i vikt. Det innebär att om du vill bli smalare behöver du tänka på vad du äter, och hur du tränar, på samma gång. 

Det låter logiskt, men det är inte alltid så enkelt som det framstår. Därför finns experter inom området. Personliga tränare finns oftast på olika gym och hjälper en med helhetsbilden. Det vill säga att man får mer än att bara lyfta vikter. Här kommer även kost, sömn och mycket annat in. 

 

En personlig tränare kan därför lägga upp ett helt livsstilsschema, skulle man kunna säga. När ska man äta, och vilken tid? När behöver man träna, och hur mycket? Antal timmar man behöver sova, samt mycket annat. 

Kort och gott alla de viktigaste faktorerna för att du som kund ska kunna gå ner i vikt. Men även stödet är en central del av personliga tränares arbeten. Då det kan röra sig om omotiverade kunder eller nybörjare, som är ovana inom träningens värld, kan deras positiva stöd göra en enorm skillnad. 

 

Finns personliga tränare på alla gym? 

Var finns de personliga tränarna då? Som tidigare nämnts är de allra vanligast att hitta på gym runt om i landet. Det finns dock även personliga tränare som har egna företag eller håller till på andra ställen än gym. Men rent generellt är det gymmen – träningens heliga plats – som dessa tränare brukar finnas hos. 

Om man går i tankarna om att börja på ett gym och skaffa sig en personlig tränare är det dock viktigt att kolla upp på förhand om det aktuella gymmet har det. De allra flesta har det, båda stora kedjor som mindre lokala gym. Men det är däremot ingen garanti. Därför är ett tips att man hör av sig till gymmet, via mejl eller telefon, för att säkerställa att den tjänsten faktiskt erbjuds.