Tips på att utföra giftfri hemstädning

Det finns så otroligt många kemikalier att använda i sin hemstädning idag och fler av dom är helt onödiga. Det blir mer och mer vanligt att man idag väljer miljövänliga alternativ som inte skadar djur, microorganismer och vår egen hälsa. Här ska vi gå igenom ett tips som du kan använda dig av i din hemstädning som gör att du kan leva ett hälsosammare liv.

Såpa, diskmedel och citron
Både såpa, diskmedel och citron är helt naturliga medel som de alla är nedbrytbara och har ingen eller väldigt liten påverkan på naturen. Nu ska vi gå igenom lite hur man kan använda sig av dessa medel i sin hemstädning.

I Kylskåpet
Man börjar med att stänga av och frosta av kylskåpet så att man får bort allt vatten. Sedan så börjar man sin hemstädning med att man tar man lite diskmedel på med blöt trasa och torkar ur. På detta sätt blir det rent, man får bort  bakterier och gamla matresten som gärna pryder var hems kylskåp innan en hemstädning

Ett extra tips om kylskåpet i sin hemstädning är att man använder sig av en tops i hålet där avfrostningen sker.

I din ugn
Ta en blomspruta som de flesta har hemma liggandes eller en gammal tom rengöringsflaska man haft i sin tidigare hemstädning. I den så blandar du såpa och vatten. Du ska ha en del vatten och så mycket som två delar såpa. Nu så täcker du ugnens insida helt med såpan och startar ugnen på 150 grader och rör den inte på cirka 20 minuter. Då stänger du av den och låter den bli kall igen.

När den har svalnat så fortsätter du din hemstädning genom att du tar du en svamp och svabbar bort alla förkolnade matrester som funnits i ugnen. Sedan så torkar man ur ugnen med vatten för att få bort såpan och resten av smutsen som finns där.

Microvågsugnen
Ta några citroner och pressa ur så mycket saft ur dom som du bara kan, häll saften i en glasskål och ställ in den i din micro. Nu sätter du igång micron i 3 minuter på full effekt och låter den vara. När den är klar så tar du ut skålen och sen torkar ur micron där all smuts nu har lösts upp av citronsaften. Torka ur den med endast lite vatten räcker. Du kommer också märka vilken härlig doft micron har fått vilket är härligt efter en hemstädning!

Ditt badrum
Här i sin hemstädning vill man använda såpa och diskmedel gärna en blandad kompott. Även citron är en fördel att använda och det är speciellt bra på fläckar som inte vill gå bort, syran i citronen bleker dessa och får din porslin på toaletten fin igen om du lämnar syran där i några minuter.

I badkaret kan du ta salt och citron och sedan skrubba hårt, då blir badkaret som nytt igen!