Hur kan en webbyrå arbeta när det är dags att skapa hemsidan?

För den som tar hjälp av en byrå för att utforma sin hemsida och väljer att göra hela arbetet ordentligt från grunden så har man kommit en bra bit när det är dags att börja skapa själva hemsidan. Förstudien kan vara en nog så omfattande fas och finns till just för att det ska vara enkelt och tydligt vad slutprodukten ska bli för något. Men när man väl är igång med att skapa hemsidan så kan arbetsgången se ut så här.

  • Målgruppsanpassning
  • Webbutveckling
  • Webbdesign
  • Innehållsproduktion

Målgruppsanpassning

När allt är klart för att skapa själva webbsidan så kommer din webbyrå trots allt, i många fall, att vilja stanna upp ytterligare en gång och tänka till ett varv. För att hemsidan ska bli så bra som möjligt och uppnå sitt mål så måste den vara utformad på ett sätt som attraherar företagets målgrupp. Användarvänlighet, design, val av bilder, språk och tonalitet skiljer sig enormt mycket om hemsidan är riktad mot tonåringar som gillar kläder jämfört med en sida för motorintresserade medelålders män. Med målgruppen bestämd så är det dags att börja producera.

Webbutveckling

När du bygger ett hus så måste du börja med grunden och stommarna innan du kan välja färger och inredning. Det går inte att sätta upp en hylla innan väggen är rest som hyllan ska sitta fast i. På precis samma sätt är det med hemsidor. Ett av de första spadtagen görs ofta av en webbutvecklare som ser till att hela infrastrukturen och plattformen är på plats så att en webbdesigner kan skapa miljön i nästa steg. Beroende på om webbsidan är liten och enkelt eller stor och komplex så kommer utvecklingsarbetet att vara olika omfattande. Det som är fördelen med att ta hjälp av en webbyrå är att deras utvecklare ofta har erfarenhet från liknande projekt och därmed kan snabba på processen och undvika de vanligaste felen.

Webbdesign

När utvecklaren har satt ramverket för hela hemsidan så kommer en designer att kunna sätta formerna för den. En designer kommer att kunna hjälpa till med färg, form och struktur på det visuella i hemsidan. För den som har en klar bild av sitt varumärke, vilka färger man ska använda på hemsidan och liknande så kommer designers arbete att förenklas en del. Vad som däremot är svårt att hålla koll på själv och som en webbyrå kan bidra till är användarvänlighet. En webbsida ska vara lättnavigerad och intuitiv för att kunderna ska vilja stanna kvar på sidan i längden.

Innehållsproduktion

Hemsidan kan vara väldigt snygg i sin layout men om inte det som sägs på sidan är lätt att förstå och relevant för besökarna så kommer effekten av hemsidan inte att bli bra. En skribent kan ofta lyssna av vad företagets anställda säger att de vill förmedla för att sen tolka det och förmedla något som en utomstående kan förstå på ett enklare sätt. En erfaren skribent kan också skriva på ett sådant sätt så att det är lätt för Google att förstå vilket innehåll som finns på sidan och därmed öka chanserna att rankas högt i sökmotorn.