Enkla tips för vitare tänder

Missfärgade tänder är inte nödvändigtvis ett tecken på dålig tandhygien även om majoriteten av befolkningen ofta tror det. Många människor har en väldigt låg självkänsla på grund av sina tänders färg. Idag finns det ett stort utbud av dyra procedurer som säger sig kunna göra dina tänder vita för evigt. För den som inte har lust att spendera hela sin sparbössa på en sådan procedur men fortfarande skulle vilja bleka sina tänder så finns det andra sätt att göra det på.

Här följer några huskurer som har visat sig vara effektiva när det kommer till att få vitare tänder:

Senapsolja och salt

Detta är en unik blandning när det kommer till att bleka dina tänder och dessutom bli av med skadliga bakterier i munnen. Senapsolja har under många hundratals år använts i Asien för att bota diverse sjukdomar och dessutom för att göra hår långt och glansigt. Det har också visat sig vara väldigt effektivt när det kommer till tandblekning om det blandas med en tesked salt. Applicera denna blandning på dina tänder och borsta sedan med tandborste eller med fingret under tre minuter. Denna process kan behövas göras i ett par veckors tid innan resultat visar sig.

Bakpulver och citronjuice

En annan unik blandning som har visat sig vara väldigt effektiv när det kommer till vitare tänder. Bakpulver är sedan länge en viktig ingrediens i blekande tandkrämer, och har visat sig vara en av de mest effektiva och minst skadliga livsmedel när det kommer till blekning av tänder. Tillsammans med citronjuice utgör denna blandning en perfekt bakteriedödande kräm som efter ett par veckors användande kan komma att visa imponerande resultat för bäst tandblekning. Denna blandning behöver du inte borsta, utan låt den sitta på tänderna i två minuter och skölj sedan med vatten. Det är viktigt att ha i åtanke att längre tid inte är bättre med denna kräm. Citronjuicen innehåller starka syror som kan orsaka skada på tandemaljen om den sitter på tänderna allt för länge.

Bananskal

Förutom att bananer är fantastiskt goda frukter så har de ytterligare funktioner. Istället för att slänga bananskalet när du har ätit din banan så bör du spara det, om du vill få vitare tänder. Gnid insidan av bananskalet mot tänderna tills du känner att du täckt alla tänder. Därefter borstar du tänderna i vanlig ordning med den tandkräm du har hemma. Denna huskur behöver du endast göra en gång om dagen under ett par veckors tid för att se ett vitare leende!

Var försiktig

Ingen tandblekningsbehandling är permanent, och det är inte heller dessa huskurer. Men istället för att spendera flera tusentalskronor på procedurer och behandlingar som inte håller sig längre än ett år, så kan det vara smart att prova på dessa tips innan du går till kliniken. Det är också viktigt att komma ihåg att tanddblekningsbehandlingar kan vara väldigt skadliga för dina tänder och din muns hälsa. Om du överväger att bleka dina tänder så bör du först och främst vända dig till din tandläkare.