Begravningsbyrå – Så kan de hjälpa dig

Att behöva kontakta en begravningsbyrå är aldrig en rolig uppgift. Den främsta anledningen till att man behöver kontakt med en sådan är just för att en närstående har lämnat jordelivet. Under denna svåra tid är det viktigt att få rätt stöd och vägledning, något som en begravningsbyrå kan hjälpa dig med.

Om man inte har varit i kontakt med en begravningsbyrå tidigare kan det vara svårt att veta vilka olika typer av tjänster som erbjuds. Enkelt förklarat kan man säga att en begravningsbyrå kan besvara alla dina frågor gällande begravningen såväl som planering. Hit kan du också vända dig om du behöver hjälp med mer praktiska saker i samband med att någon har gått bort. Det är sällan en begravningsbyrå arbetar helt ensam. Det vanligaste är att de har många olika kontakter och att de på så sätt samarbetar med ett flertal andra organisationer såväl som företag.

Tjänster

En begravningsbyrå stockholm arbetar således väldigt brett. Här nedan har vi skapat en lista på några av de tjänster som de kan bistå med och som du kan använda dig av för att göra en svår stund lite enklare.

  • Begravningsbyrån kan kontakta myndigheter och beställa alla de handlingar som är nödvändiga
  • Byrån hjälper dig att omhänderta personen som har avlidit
  • Få hjälp med annonsering såväl som formulering av dödsannonsen
  • Val av urna alternativt kista
  • Transport
  • Urn- eller gravsättning
  • Planering av eventuell minnesstund
  • Juridiska frågor och bouppteckning
  • Val av gravsten

Hitta en begravningsbyrå

I Sverige finns det idag cirka 750 olika begravningsbyråer runt om i landet. Den största kooperativa föreningen är Fonus, som idag har cirka 200 byråer utspridda i Sverige. Du väljer själv vilken begravningsbyrå som du vill använda dig av. Här är det viktigt att du känner ett förtroende för byrån och att du känner att de är lyhörda för era önskemål. Att behöva kontakta en begravningsbyrå kan vara en väldigt jobbig och svår uppgift. Ibland kan det helt enkelt vara för mycket att hantera på egen hand och då kan det vara bra att försöka hitta en annan person i din närhet, för att kunna hjälpas åt med allt som behöver ordnas.

Naturligtvis så kan även begravningsbyrån fungera som ett riktigt bra stöd och det är här förtroendet kommer in i bilden. Att öppna upp sig för en främmande person när känslorna svajar är aldrig lätt. Med hjälp av en bra och pålitlig begravningsbyrå kan du dock ändå känna en viss tröst i en mycket svår situation. På internet kan du hitta och komma i kontakt med alla de byråer som landet har att erbjuda.