SEO kan multiplicera din försäljning genom att hjälpa människor att hitta ditt företag i stadierna för köpprocessen:
-Information: Det syns vanligtvis i breda söktermer, såsom “bilstereo” eller “bästa företagspresenterna”
-Utvärdering: Här blir söktermerna smalare som till exempel “Yamaha bilstereopriser” eller “kulspetspennor under 200 kronor”
-Transaktionen: Här är söktermerna gjorda för att uppmuntra till köp, som till exempel “köp Yamaha X-300” eller “Parker pennor Fargo”.
Undersökningar som vi sett visar att 81 % av köparna kommer att undersöka och jämföra produkterna online innan de köper. Och för B2B-köpare är det så många som 94 %. Slutsats: Med tusentals potentiella kunder som undersöker produkter och tjänster online behöver du vara en del av den processen innan de hittar din konkurrent. Och rätt SEO kan snabbare få dig in i matchen än om de redan tillbringat tid med att lära sig om produkten hos andra företag.
4 dyrbara SEO-misstag att undvika
1) Att inte vara mobilanpassad
Sökmotoroptimering för webbsidor är så mycket mer än bara innehåll och sökord, för att bli bäst på SEO. Det handlar också om upplevelserna som användare får när de besöker din webbsida. Och eftersom mer än 50 % av alla människor kommer att hitta dig via en mobiltelefon eller en surfplatta, är det viktigt att din sida är mobilt användarvänlig.
Googles Mobilegeddon algoritm, som uppdaterades 21 april 2015, straffar nu webbsidor som inte är användarvänliga för mobiler, vilket visar hur viktig din webbsidas design är för SEO. Och de där värdefulla signalerna om användarbeteende, vad tror du kunder gör när de inte kan läsa vad som står på din sida? De klickar sig tillbaka till sök, vilket är en riktigt dålig signal för din sida.
2) Trasiga länkar
Avskyr inte du det med? Du läser på en webbsida, blir intresserad av informationen, klickar på en länk och så är den… trasig! Du får upp en error-sida.
Gissa vem mer som hatar trasiga länkar? Google. Trasiga länkar kommer att nedgradera din webbsida hos Google eftersom de ger en dålig användarupplevelse. Det kan förstöra allt ditt hårda arbete med att skapa innehåll och SEO.
Skjut dig inte själv i foten. Sök igenom din webbsida regelbundet för att hitta och rensa bort trasiga länkar.
3) Saknade länkar
Precis som trasiga länkar kan skada dig kan det även skada dig om du inte har högkvalitativa utgående länkar och det kan göra att din webbsida rankar dåligt hos Google.
Ta dig tid att lägga in externa länkar som leder till högrankade webbsidor med gott anseende. Och glöm inte att länka tillbaka från högkvalitativa webbsidor som länkar till dig, eftersom det kan boosta din sökranking och din webbtrafik ännu mer.
4) Att ignorera analyser
Det här är så självklart men många missar det ändå. Det enda sättet att veta om ditt arbete med SEO fungerar är att analysera dina framsteg. Om du misslyckas med att installera och överblicka datatrafiken på din webbsida är det ett allvarligt misstag. Men det är lätt hänt. Google ger dig två otroliga resurser – Analytics and Webmaster Tools – för att mäta och analysera hur din webbsida presterar. Genom att skapa konverteringsmål och veckorapporter kan du till exempel se vilka webbsidor som gör surfare till köpare. Det är oerhört viktigt att veta vad som fungerar och vad som inte fungerar, och vad som bör göras härnäst med din optimering. Annars är det som att du flyger med förbundna ögon och dyker med huvudet först rakt in i en klippa med vassa kanter.